Anasayfa / Resimler

Minber Külahı Alemleri

Minber Külahı Alemleri

Mehmet AYDIN - 0(532) 227 50 93

Minber Külahı Alemleri

Camilerde, cami hocalarının hutbe okumak için çıktıkları merdivenli yere minber denir. Minber yüksekte bulunur. Minberin bulunduğu yer camiye gelen herkesin hocayı görebileceği ve duyabileceği bir yer olarak konumlandırılmıştır. Caminin en güzel süslenen yerlerinden biri olan minber ses yalıtımının en iyi sağlanması açısından genellikle cemaatin sağında yer alır. Cami hocası cuma günleri ya da dini bayramlarda buraya çıkarak vaaz verir. Minberin belirli basamak sayıları vardır. Minber merdivenleri beş, yedi, dokuz ve daha fazla basamak halinde inşa edilebilmektedir. Peygamber efendimize olan saygıdan ötürü cami hocası minberin en üst basamağına çıkmaz. En üstteki basamağın altındaki basamaklarda, genellikle üçüncü basamakta dururlar.

Minberin bölümleri; kaide, giriş, süpürgelik, yan aynalıklar, köşebent, geçit, geçit üstü panosu, köşk altı panosu, köşk, köşk yan pano, kasnak, külah, alem ve kapıdan oluşmaktadır. Kaide; birkaç sıradan oluşan tabanlıktır. Giriş; minbere geçişi sağlayan bölümdür. Süpürgelik; minber kaidesi üzerindedir. Aynalık altı olarak adlandırılır. Yan aynalıklar; Üçgen biçiminde minberin yan yüzündeki alandır. Gövde yapısını oluştururlar.

Korkuluk; adından da anlaşılacağı üzere korkuluklar koruma görevi görür ve minberin her iki yanında bulunur. Merdiven korkuluklarına benzeyen bu korkuluklar desenli ve işlemeli görünüme sahiptir. Köşebent; korkulukla girişi birbirine bağlayan süstür. Köşebentlerin yapımında çeşitli oymacılık işlemleri göze çarpmaktadır. Geçit; cami ile minberi dikey olarak bölen kısımdır. Geçit üstü panosu; geçit bölümünün üstündeki dikdörtgene verilen addır. Süpürgelik; geçit üstü panosunun üstündeki kemerli bölümdür.

Köşk; taht adı verilen bu bölüm minberin en üst bölümüdür. Köşk yan pano; korkuluğun devamı olan bu bölüm köşkün yanlarını kapatır. Kasnak; minber külahının oturtulduğu bölümdür. Şekil olarak çokgene benzer. Külah; minber köşkünün yükseklik belirteci olan külahlar, minberi ön plana çıkaran unsurlardan biridir. Alem; külahın bitiminde yer alan metal desenli süstür. Kapı; minber basamaklarına ulaşım sağlayan yerdir.

Bizler siz değerli müşterilerimiz için minber külahı alemleri üretmekteyiz. Sizlere hizmet vermekten büyük bir zevk duymaktayız. Sizler caminize en uygun minber külahı alemlerini seçebilirsiniz.

 
Minber Külahı Alemleri Çeşitleri

Genellikle minber külahı alemleri çeşitleri genel olarak;

  • Taş,
  • Fiberglas
  • Ahşap,
  • Kemikli,
  • Sedeflidir.

Minber külahı alemleri, minber külahının devamı niteliğinde olduğu için bütünlük istemektedir Minber külahı taştan oymalı yapıldıysa minber külahı alemi de buna uygun olarak taştan oymalı şekilde devam etmelidir. Ustalarımız sizler için büyük titizlikle bu oymaları yapmaktadırlar. Alemleri Türk ve Osmanlı motiflerine uygun olması açısından ay, hilal şeklinde, boynuz şeklinde, nal şeklinde, yaprak şeklinde üretmekteyiz.

 

Minber Külahı Alemleri Fiyatları

Müşterilerimizin zevkine hitap ettiğimiz kadar cebine de hitap etmekteyiz. Firmamızdaki minber külahı fiyatları müşterilerimiz için oldukça uygundur. Alanında uzman ve oymacılık tekniği ile işlerini yapan ustalarımız sizler için çeşit üretmektedir. Sizlerde ölçülerinize ve bütçenize uygun minber külahı alemlerini seçebilirsiniz.