Cami Pencereleri

Cami Pencereleri

Cami Pencereleri

Camilerin yapılmasında büyük önem taşırlar. Bu taşıyıcı elemanlar boşluklar bırakılarak inşa edilir. Bir yerin doğru ve kullanışlı aydınlatılmasında cami pencereleri büyük önem taşır. Büyük bir alanı havalandırmak ve aydınlatmak kolay bir iş değildir. Doğu teknik ve aşamalarla kurulur. Bir yerin hava sirkülasyonun doğru yapılabilmesi için mimari teknik tecrübelerden geçerek tasarlanması gerekir. Bu noktada kullanılan malzeme de büyük önem taşır. Bir elemanın işlevinin önemi olduğu kadar estetik değeri de önemlidir.

Eski zamanlarda Osmanlı döneminde camilerde kullanılan pencerelere baktığımız zaman etkilenmemek elde değil. Tepe pencerelerinde kullanılan vitray görünce insanı çok etkiliyor. Ustalık isteyen bu pencerelerin yapım tekniğini bilmek iyi bir bilgi ve yetenek gerektirir. Yapılan bu pencerelerin üzerine alçıpan ile çeşitli desenler oluşturulabiliyor. Bu pencereler dönemine ve mimarisine göre farklı üsluplarda yapılabiliyor.

Cami Pencereleri Çeşitleri

Bu başlık altında cami pencereleri çeşitleri kısmını ele alacağız. Yapım tekniğine ve dönemine göre farklı cami pencere çeşitleri bulunuyor.

Bunlar;

  • Beton pencereler; alt kısmında bulunan alçı pencereyi koruma görevi üstleniyor. Yarım ay şeklinde tasarlanan bu elaman dışlık olarak kullanılıyor. Kötü hava şartlarına karşı iç kısımda bulunan pencereyi koruyor ve içeri girmesini engelliyor. Sadece gün ışığını içeriye almak için estetik kaygıyla oluşturuluyor. Yarım ay veya farklı formlarda tasarlanan bu pencere çeşidinin iç kısmı da farklı motiflerle şekilleniyor. Diğer pencere türlerine göre tek tiptir ve daha sadedir. Sayfamızdan yapım aşamalarına, tekniklerine ve görsellerine ulaşabilirsiniz.
  • Vitray pencereler; alçı vitray pencere olarak da bilinirler. Camın yapılış aşamasında farklı renklendirmelerle bitki ve çiçek motifleri uygulanarak tasarlanıyor. Daha sonra bu camın üzerine alçı malzemesiyle farklı işlemelerle ahenk katılıyor. Gelen ışığın içeri girişini takip ettiğinizde içeride oldukça etkileyici bir görsel bırakıyor.
  • Müzeyyen pencere; bu pencere çeşidi hem iç tarafta hem de dış tarafta uygulanan farklı tasarımlarla tam bir görsel şölene dönüşüyor. Yapım tekniği ve ustalığıyla gören kişileri kendine hayran bırakan cinsten bir pencere çeşididir. Bun tekniği uygulayabilmek için alanında usta olmak gerekir. Bizler bu yapım tekniğine ve görsellere uygun bir şekilde istediğiniz cami bölümüne tasarlayıp uyguluyoruz.
  • Elvan pencere; diğer pencerelere göre daha sade ve etkili bir pencere çeşididir. Cam üzerine uygulanan alçı formlarla içeride tam bir görsel ışık oyunu yaratıyor. Çok eski zamanlardan beri kullanılan bu pencere çeşidi nakışlı pencere olarak da bilinmektedir.
  • Yuvarlak pencere; daire şeklinde tasarlanan bu pencerelerin bazılarının iç kısmında hat olup olmamasına göre değişiyor.

İstediğiniz şekilde tasarlayıp üretip adreslerinize yollayabiliriz.

Cami Pencereleri Fiyatları

Sitemize girip cami pencereleri fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir ve iletişime geçebilirsiniz. Her türlü pencereyi sizler için tasarlayıp monte ediyoruz. Her şeyin en kalitelisini yapmaya çalışıyoruz.